День Святой Троицы. Пятидесятница. Молитва

Праздник Святой Троицы отмечается на 49 день после Пасхи, в воскресенье

В праздник Пятидесятницы Церковь воспоминает и прославляет сошествие на апостолов Святого Духа в виде огненных языков. (Пятидесятница – так как это событие совершилось в пятидесятый день после спасительного Воскресения Христова).

Молитвы в день Святой Троицы

Молитва Пресвятой Троице

«Пресвятая Троице, помилуй нас;

Господи, очисти грехи наша;

Владыко, прости беззакония наша;

Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.

Господи, помилуй. Господи, помилуй. Господи, помилуй.

Слава Отцу и Сыну и Святому духу и ныне и присно и во веки веков.

Аминь».

Тропарь праздника, глас 8:

«Благословен Ты, Христе Боже наш, сделавший премудрыми рыбаков, ниспослав на них Духа Святого, и через них уловивший весь мир.

Человеколюбец, слава Тебе!»

Кондак, глас 8:

«Когда, сойдя, Всевышний смешал языки, то разделил народы; когда же раздал огненные языки, то всех призвал к единству; и мы единодушно славим Всесвятого Духа.»

Величание

«Прославляем Тебя, Податель жизни Христе, и почитаем Всесвятого Духа Твоего, Которого Ты послал от Отца божественным ученикам Твоим.»

Трисвятое

«Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмёртный, помилуй нас» (читается троекратно, каждый раз — с крестным знамением и поясным поклоном).

Славословие Пресвятой Троице

«Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.»

Молитва ко Пресвятей Троице

«Пресвятая Троице, единосущная Державо, всех благих Вина, что воздадим Тебе за вся, яже воздала еси нам грешным и недостойным прежде, неже на свет произыдохом, за вся, яже воздаеши коемуждо нас по вся дни, и яже уготовала еси всем нам в веце грядущем!

Подобаше убо, за толикия благодеяния и щедроты, благодарити Тя не словесы точию, но паче делы, храняще и исполняюще заповеди Твоя: мы же, страстем нашим и злым обычаем внемше, в безчисленныя от юности низвергохомся грехи и беззакония.

Сего ради, яко нечистым и оскверненным, не точию пред Трисвятое лице Твое безстудно явитися, но ниже имени Твоего Пресвятаго изрещи довлеяше нам, аще бы не Ты Сама благоизволила, во отраду нашу, возвестити, яко чистыя и праведныя любящи,

и грешники кающияся милуеши и благоутробне приемлеши.

Призри убо, о Пребожественная Троице, с высоты Святыя Славы Твоея на нас, многогрешных, и благое произволение наше, вместо благих дел, прииими; и подаждь нам духа истиннаго покаяния, да возненавидевше всякий грех, в чистоте и правде, до конца дней наших поживем, творяще пресвятую волю Твою и славяще чистыми помыслы и благими деяньми сладчайшее и великолепое имя Твое.

Аминь.»

Яндекс.Метрика