Архангел Гавриил. Молитва Архангелу Гавриилу

Архангел Гавриил — один из ангелов, почитаемых не только в христианстве, но также в иудаизме и исламе. Его имя буквально означает «Всевышний — сила моя».

Архангел Гавриил избран Господом с целью, чтобы оповестить (благовестить) Деве Марии, а с Нею и всем людям великую радость — о Воплощении Сына Божия. Отсюда появилось прозвище Гавриила — Благовест, или Благовестник.

Поэтому на следующий день после Благовещения, прославив Пречистую Деву, мы благодарим Господа и почитаем Его посланника Архангела Гавриила, послужившего таинству нашего спасения.

Тропарь Архангелу Гавриилу, глас 4

«Небесных воинств Архистратиже, молим тя присно мы, недостойнии, да твоими молитвами оградиши нас кровом крилу невещественныя твоея славы, сохраняя нас, припадающих прилежно и вопиющих: от бед избави нас, яко чиноначальник Вышних сил.»

Кондак Архангелу Гавриилу, глас 2

«На Небесех зря Божию славу и на земли с высоты подая благодать, начальниче Ангелов, мудре Гаврииле, Божия славы служителю и мира Божественный поборниче, спасай, соблюдай вопиющия ти: сам буди помощник, и никтоже на ны.»

Молитва Архангелу Гавриилу.

«О, святый великий архангеле Гаврииле, Божию Престолу предстояй и озарением от Божественного света осиянный, ведением же непостижимых тайн о превечней премудрости Его просвещенный! Всеусердно молю тя, настави мя к покаянию от злых дел и ко утверждению в вере моей, укрепи и огради душу мою от искушений прельстительных, и умоли Создателя нашего о отпущении грехов моих. О, святый великий Гаврииле архангеле! Не презри мене грешнаго, молящегося тебе о помощи и заступлении твоем в веце сем и в будущем, но присно помощник мне явися, да непрестанно славлю Отца и Сына и Святого Духа державу и твое предстательство во веки веков. Аминь.

Молитва Архангелу Гавриилу.

«O, святый Архангеле Божий Гаврииле, присно предстояй Престолу Всевышняго, прерадостный благовестниче и усердный споспешниче нашего спасения!

С свойственным тебе милосердием приими сие хвалебное пение, oт нас недостойных тебе приносимое.

Исправи молитвы наша, и приноси я, яко фимиам, на Небесный Oлтарь кадильный; oзари умы наша светом познания таин спасительныя веры нашея; воспламени сердца наша любовию ко Христу Спасителю нашему, обрати и укрепи желания наша на спасительный путь Евангельских Его заповедей; да в сем веце тихо и благочестно поживем во славу Божию, в будущем же не лишимся вечнаго Царствия Божия, еже получити да сподобимся благодатию Христа Бога нашего, ходатайством Пречистыя Его Матере, Пренепорочныя Девы Марии и твоими многомощными ко Господу Богу o нас молитвами, и да прославим с тобою и прочими безплотными силами небесными и всеми святыми Единаго во Троице славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков.

Аминь.»

Молитва Архангелу Гавриилу.

«О святый Архангеле Гаврииле! Всеусердно молим тя, настави нас, раб Божиих (имярек), к покаянию от злых дел и ко утверждению в вере нашей, укрепи и огради души наша от искушений прельстительных и умоли Создателя нашего о отпущении грехов наших. О святый великий Гаврииле Архангелe!

He презри нас, грешных, молящихся тебе о помощи и заступлении твоем, в веце сем и в будущем, но присно помощник нам явися, да непрестанно славим Отца и Сына и Святаго Духа державу и твое предстательство во веки веков.»

Заговор на желание на Архангела Гавриила.

В народе говорят, что 8 апреля архангел спускается с небес на землю и исполняет все желания людей.

Чтобы задуманное желание исполнилось, встаньте пораньше и выйти на улицу. Обязательно наденьте нательный крестик, так как именно по нему архангел замечает просящих.

Встаньте лицом на Восток, три раза перекреститесь и скажите вслух (но не громко) заговор:

«Архангел Гавриил, служитель Господа нашего, услышь мольбу раба(ы) Божьего (еи) (ваше имя) и исполни мою просьбу (скажите своими словами желание).

Во имя Отца и Сына и Святого Духа.

Аминь».

Яндекс.Метрика